Odkrywamy gen Warmii i Mazur – historia nr 5

Bohaterem piątego odcinka z cyklu #genWarmiiiMazur” jest Tomasz Szmitkowski, właściciel urokliwej restauracji „Cudne Manowce” na olsztyńskiej starówce.
Poznaliśmy już kilku bohaterów cyklu #genWarmiiiMazur tj: kobietę o niezwykłej sile, międzynarodową trenerkę wellness for cancer, naukowca – architekta krajobrazu działającego w naszym regionie, ale także w Afryce, hotelarza, którego miłość do regionu okazuje się ratunkiem i nowym życiem dla obiektów historycznych, lekarza z fanklubem większym niż niejeden gwiazdor estradowy, którego wielką pasją jest muzyka.
Wszystkich tych niezwykłych ludzi łączy #genWarmiiiMazur.
Czas, przedstawić kolejną postać – Tomasza Szmitkowskiego – pochodzącego z Mrągowa, właściciela urokliwej restauracji „Cudne Manowce” na olsztyńskiej starówce, należącej do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia, Mazury, Powiśle.
Restauratora, smakosza, pasjonata kuchni regionalnej i tradycyjnej, dla którego gotowanie jest jedną z form sztuki, dzięki której odkrył sekret na tradycyjną Karmuszkę, nagrodzoną w 2017 roku w Poznaniu Perłą 2017 za najlepsze danie regionalne w kraju.
Kampania jest realizowana w internecie do lipca 2021 roku m.in.: Facebook Warmia i Mazury, Warmia i Mazury. Zdrowe Życie czysty zysk, Youtubie Warmia i Mazury, Linkedin Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz na stronie www.warmia.mazury.pl