Warmińskie kafle z medalem

Ekologia, tradycja, natura, smak i zdrowie to hasła, które przyświecały tegorocznej, szóstej edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2017 w Warszawie.
W tym roku po raz pierwszy na targach swoją ofertę zaprezentowały również Warmia i Mazury.
Promocja naszego regionu nawiązywała do popularnego, nie tylko wśród mieszkańców stolicy hasła: „slow life, slow food”. Na stoisku prezentowali się najlepsi z najlepszych czyli laureaci Konkursu Agro-Eko-Turystycznego „Zielone Lato” (Zagroda Edukacyjna „Ziołowy Dzbanek”), konkursu Pamiątka regionu Warmii i Mazur („Kaflarnia Warmińska”) oraz grupa miłośników tradycji, dobrej kuchni i rzemiosła zrzeszająca się w WiMlandi. Wspólnie zaprosiliśmy odwiedzających targi gości w podróż, po której życie zwalnia tempo. Podróż na Warmię i Mazury, gdzie poza bogactwem przyrody, można delektować się wyśmienitą kuchnią, podziwiać nietuzinkowe, oryginalne rzemiosło oraz poznawać, podczas jednego pobytu, kulturę tak naprawdę dwóch odrębnych kulturowo a połączonych geograficznie regionów.
Uczestnicy targów z Warmii i Mazur wzięli także udział w prestiżowym konkursie na najlepszy Produkt Targów Regionalia. W kategorii „Rękodzieło” medal Targów Regionalia 2017 powędrował w ręce „Kaflarni Warmińskiej”, której kafle zdobione oryginalnymi motywami warmińskimi, urzekły komisję.
Departament Turystyki, organizator stoiska Warmii i Mazur, serdecznie dziękuje wystawcom i pod wystawcom za udział w tegorocznej edycji Regionaliów.