Kontakt

Turystyka i promocja regionu

Kulinarna turystyka na Warmii i Mazurach

Ilustracja do tekstu

Spotkanie warsztatowe „Podróż kulinarna – Warmia, Mazury, Powiśle” odbędzie się 26 października 2017 roku w Ełku.

Wydarzenie poświęcone będzie tematowi turystyki kulinarnej – czym jest, jakie elementy zawiera, jakie są wymagania turysty kulinarnego.

Uczestnicy spotkania zapoznają się również z podstawowymi zasadami tworzenia oferty turystycznej opartej o kulinaria.

Zgłoszenia przyjmowane są do 23 października 2017 roku pod numerem telefonu (89) 52169 00 lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Spotkanie rozpocznie się o godz. 10 w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku (ul. Parkowa 12).

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM:
9.30-10 - Rejestracja uczestników
10-10.10 - Rozpoczęcie spotkania – przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego
10.10-10.40 - Czy Strategia rozwoju turystyki województwa warmińsko – mazurskiego do roku 2025 może być inspiracją do podejmowania działań – Anna Jaroszuk, zastępca dyrektora Departamentu Turystyki i Sportu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie
10.40-11.30 - „Podróż kulinarna – Warmia, Mazury, Powiśle” – kreowanie produktu turystycznego w oparciu o łączenie motywów kulturowych i krajoznawczych - Hubert Gonera, przedstawiciel konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne”
11.30-12 - „Żywność tradycyjna w kontekście rozwijającego się trendu slow food oraz wpływ wartości odżywczej pożywienia na jakość życia człowieka” – Iwona Batyk Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie
12-12.30 - Budowa produktu turystycznego na przykładzie oferty „Pomorskie Prestige” – Krystyna Hartenberger-Pater, dyrektor Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej
13.30-13 - Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle – Alicja Bojarska, zastępca dyrektora Departamentu Obszarów Wiejskich i Rolnictwa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
13-14.30 - Debata – moderator: Hubert Gonera przedstawiciel Konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne”, uczestnicy: Iwona Batyk Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie, Krystyna Hartenberger-Pater, dyrektor Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej, Alicja Bojarska, zastępca dyrektora Departamentu Obszarów Wiejskich i Rolnictwa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
14:30 - Zakończenie warsztatów Anna Jaroszuk, zastępca dyrektora Departamentu Turystyki i Sportu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie


Partnerzy

  • po ryby 2014 2020
  • PROW 2014 2020 logo kolor
  • PL RU forma podstawowa
  • interreg Lietuva Polska PL v2 CMYK